Naucalpan, Mexico

8 April – 15 April

Deze week zat ik in een gastgezin met  2 meiden, Sophi uit Mexico en Katelyn uit Canada. Erg gezellig! Ons gastgezin bestond uit een oud koppel en hun zoon, maar eigenlijk hadden we alleen contact met de zoon (Mauricio), die heel erg goed Engels sprak! Mauricio en zijn familie hadden 2 mensen in huis wonen die alles schoonmaakte en voor eten zorgden. Elke ochtend stond er een heerlijk ontbijt klaar met vers fruit.

Mauricio is het vriendje van Lorena, een staff-member van Up With People die in Naucalpan woont. Lorena had ook 2 mensen in huis, Brody uit de VS en Isac uit Mexico. We hebben die week vaak met hen afgesproken. Samen hebben we spelletjes gedaan en film gekeken met altijd een lekker drankje erbij. Heineken bier vonden ze allemaal heel erg lekker en bijzonder..!

Voor het vrijwilligerswerk van deze week heb ik afval opgeruimd in een park, een culture fair gehouden op een basisschool en workshops gegeven op een universiteit. Helaas konden de studenten heel weinig of geen Engels verstaan en moest de workshop dus in het Spaans gegeven worden. Isac uit Mexico heeft toen bijna de hele workshop gedaan, of hij vertaalde wat wij zeiden naar het Spaans. Dat was jammer, maar het kon even niet anders..!

Vrijdagavond was er door een sponsor een feest voor ons georganiseerd, het was super leuk! Er was heerlijk eten, drinken en een live band!! We hebben heerlijk gedanst en veel foto’s met elkaar gemaakt.

Zaterdag hadden we onze show, waar helaas ons gastgezin niet naar kon komen kijken.. Ze waren namelijk op een bruiloft! Gelukkig zagen we ze zondag op hostfamilyday wel! De familie van Lorena, samen met Brody en Isac, haalde ons op en samen gingen we naar een mooi stadje genaamd ‘Tepotzotlan’. Hier hebben we lekker geluncht en langs alle kraampjes op de markt zijn gelopen. Tijdens de lunch kwamen Lorena en Mauricio er ook weer terug van de bruiloft. We zijn daar daarna met iedereen naar een klooster/museum geweest wat van binnen erg mooi was. De kerk van was van binnen helemaal versierd met goud. Erg mooi om te zien!

Gelukkig voelde ik me weer helemaal beter deze week en kon ik zo ook goed van het lekkere weer genieten! 🙂 Het was weer een hele leuke week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s