Celaya, Mexico

1 April – 8 April

Na een vlucht van 5 uur zijn we eindelijk in mexico aangekomen!! Vanaf het vliegveld moesten we nog 4 uur lang in de bus naar de stad Celaya. Ik voelde me na die 8 uur wachten en daarna vliegen heel erg ziek en had veel last van mijn buik.. Eenmaal in Celaya aangekomen stonden daar de gastgezinnen al op ons te wachten! Ik was best wel zenuwachtig om er achter te komen of mijn gastgezin wel engels sprak ( ik spreek namelijk geen spaans!!) Gelukkig was mijn huisgenootje deze week Jenya, een hele leuke meid die goed spaans spreekt!! Daar had ik heel veel geluk mee want ons gastgezin sprak geen engels..!

Dinsdag was de eerste keer dat ik voor het vrijwilligerswerk een muurschildering maakte! In de brandende zon hebben we “The tree of hope” geschilderd!

Die nacht heb ik in totaal ongeveer maar 3 uur geslapen.. Door de erge hoofdpijn waar ik geen enkele oplossing voor kon vinden. De dag erna heb ik de hele dag geslapen en ben ik in de avond naar de dokter geweest. Daar kwamen we er achter dat ik een bacterie infectie in mijn keel had. Die was omhoog getrokken naar mijn oor/hoofd waardoor ik dus zo’n heftige hoofdpijn had. Ik kreeg antibiotica en paracetamol en na een dag begon dat gelukkig te helpen! Helaas kon ik hierdoor vrijdag niet mee doen aan de show.. Zaterdag gelukkig wel!

Zondag voelde ik me een stuk beter en zijn me met het gezin naar ‘San Miguel de Allende’ geweest. Dit was een hele mooie stad met oude gebouwen, muziek, kunst en lekker eten. Onderweg daarnaartoe zijn we naar een restaurantje geweest waar alles 20 Pesos was! Omgerekend is dat ongeveer 1 Euro. Hier hebben we wat gegeten en mojito’s gedronken! 🙂 In San Miguel de Allende hebben we naast een heleboel mooie gebouwen een hele mooie kerk gezien. Er waren heel veel kleine winkeltjes met sieraden, souverniers etc. Op straat zelf zie je veel kleedjes met speelgoed en beeldjes die mensen aan iedereen die langs loopt proberen te verkopen.
S’avonds zijn we uiteten gegaan in een openlucht restaurant wat erg leuk verlicht was.
Deze week ging erg snel voorbij, omdat ik 3 dagen in bed heb gelegen..!

Het was gelukkig wel een erg leuk gastgezin waar ik het toch wel erg fijn heb gehad. 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s