Week 1

Maandag 14 Januari:

De dag waar ik zo zenuwachtig voor was is aangebroken.. Om 07:15 met het hele gezin in de trein naar Schiphol. Eenmaal aangekomen moest ik toch echt in mijn eentje verder. Afscheid nemen was voor mij minder moeilijk dan gedacht. Maar toen ik toch opeens helemaal alleen was dacht ik echt ‘waar ben ik aan begonnen?!’
Mijn vlucht vertrok om 11:15 naar Toronto, Canada. Die vlucht verliep prima, ik kreeg 2 keer een warme maaltijd en dat mocht ook wel bij een vlucht van 8,5 uur..!

Helaas verliep de overstap in Toronto naar Denver niet zo soepel.. er was een speciale douane voor vluchten die doorgingen naar de VS, zoals die van mij. De man met wie ik sprak snapte volgens mij niet helemaal wat ik nou kwam doen en nam mij mee naar een aparte ruimte waar ik een uur heb zitten wachten tot ik eindelijk aan de beurt was. Er werden een heleboel vragen gesteld, over wat ik kwam doen, wanneer ik de VS weer uit zou gaan, hoe ik voor de reis heb betaald, hoeveel geld ik bij me heb enzovoort. Gelukkig had ik alle papieren zoals het reisschema en de toelatingsbrief uitgeprint bij me en werd ik doorgelaten. Ik moest haasten naar mijn 2e vlucht, maar kwam gelukkig op tijd. Nog 3 uur naar Denver vliegen en vanuit daar naar een hotel. Toen ik aankwam in Denver was het 18:00 uur. Voor mij voelde dat als 02:00. Uiteindelijk ging ik om 21:00 (05:00) slapen. Het was een hele lange, spannende en intense dag.

 

Dinsdag 15 Januari:

Met een busje van het hotel terug naar het vliegveld. De eerste mensen waren er al, en er druppelde steeds meer binnen. Nu is het echt begonnen!! We gingen met ongeveer 20 mensen met de bus naar de kerk wat onze verzamelplek is. Daar konden we rustig met iedereen kennis maken. Later op de dag kwamen er nog 2 andere volle bussen aan. We kregen allen ons eigen naamkaartje. ‘S avonds kwamen de gastgezinnen ons ophalen en in dat gastegezin blijven we voor ongeveer 5 weken.

 

Woensdag 16 tot Vrijdag 18 Januari:

Alle doordeweekse dagen gaan we met een speciale Up With People bus naar de kerk. (De verzamelplek) Mijn wekker gaat s ochtends om 05:15, want mijn huisgenootje en ik moeten om 6:20 bij de halte zijn… Wat is dat vroeg zeg!! Daarna komen we langs 2 andere haltes. We krijgen verschillende presentaties over waar Up With People voor staat, het leven in gastgezinnen, verschillen in cultuur en over je comfortzone. Ook zijn we begonnen met het leren van de show! Donderdag hadden we kleine ‘audities’ om te laten zien wat jij kan. Alles ging voor mijn gevoel goed. Daarnaast werden er ook foto’s van ons gemaakt, deze kunnen in de media worden gebruikt of voor de show.

Vrijdag werd er een lijst opgehangen voor de mensen die ze nog een keer willen zien voor een specifiek dans nummer. Mijn naam stond op de lijst! Volgens mij ging het dansen goed en ik hoop dat ik volgende week te horen krijg dat ik nog een keer mag dansen. Ze minderen elke week in mensen voor een specifieke dans. Dit geld ook voor zang. Ik mocht terug komen en een stukje zingen. Dit was om even te horen of we ook in een andere stijl kunnen zingen. Als ik volgende week word teruggevraagd zijn er net als bij dans wat mensen afgevallen. Op deze manier verdelen ze de solo’s van de hele show over ons.

Dus nu is het hopen dat ik nog een keer mag dansen en zingen!

x Marije

2 gedachten over “Week 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s